22 Temmuz 2013 Pazartesi

Transylvania


 "Onu hayatımdan daha çok seviyorum. Kalbim buruk, şanslılara, mutlu yaşayanlara kıskanarak bakıyorum. Birkaç çalı çırpı verin de yakalım dünyayı."

    Aşkının peşinden giden Zingarina' nın ve duvarlar arasında yaşayamayan Tchangalo' nun öyküsü...

    Filmimizin yönetmeni Çingene filmlerinden aşina olduğumuz Cezayir asıllı Fransız yönetmen Tony Gatlif. Hikayenin güzelliği ve müzikleriyle bizi baştan çıkaran bir film. Tabiki filmin müziklerinde diğer filmlerinde de olduğu gibi Tony Gatlif ' in parmağı var. Zingarina rolünde Asia Argento, Tchangalo rolünde ise Duvara karşı filminden tanıdığımız Birol Ünel var.
  
    Fransa'dan kalkıp aşkının peşinden Romanya'ya gelen Zingarina sınırdışı edildiğini zannettiği Milan'ı bir pagan festivalinde buluyor ve aslında terk edildiği gerçeğiyle yüzleşiyor. Bu yüzleşmeden sonra da kendini kaybeden Zingarina 'nın Tchangalo ile macerası başlıyor. Tchangalo kapalı yerlerde yaşayamayan köyleri gezen o köylerden altın alarak hayatını devam ettiren yalnız bir adamdır. Zingarina ile tanıştığı andan itibaren ona aşık olmuştur. Ancak ne yazık ki Zingarina Milan 'ı sevmektedir. Tchangalo bunu bildiği halde Zingarina dan uzaklaşamaz.

   Çingenelere ve Balkanlara karşı ilginiz varsa ve özellikle aşk acısı çekiyorsanız bu filmi izlemenizi tavsiye ederim. Bu filmde kendinizden bir şeyler bulacaksınız ve bir şeyleri de keşfedeceksiniz.

   İyi seyirler dilerim...
  
 Filmin fragmanı için tıklayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder